async='' କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ବାଇଗଣ ~ OdiaInfo.In

Friday, April 15, 2016

କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ବାଇଗଣ


ଦହି ବାଇଗଣ :

ଦହି ବାଇଗଣ ଏକ ପାରମ୍ପାରିକ ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ଦହିରେ ଭଜା ବାଇଗଣ ମିଶାଇ ତିଆରି କରାଯାଇଥାଏ ।
ଆବଶ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ :
  • ଦହି
  • ବାଇଗଣ
  • ମସଲା 
  • ଗୋଟା ସୋରିଷ
  • ଭ୍ରୂଷଙ୍ଗ ପତ୍ର
  • ରସୁଣ ଛେଚା
  • ଲଙ୍କା
  • ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
  • ଲୁଣ
  • ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ

ପ୍ରଣାଳୀ :

  • ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣ କୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ପତଳା ପତଳା କଟାଯାଏ । 
  • କଢେଇ ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଗୋଟା ସୋରିଷ, ଭ୍ରୂଷଙ୍ଗ ପତ୍ର, ରସୁଣ ଛେଚା, ଲଙ୍କା, ସାମାନ୍ୟ ହଳଦୀ ମିଶେଇଲା ପରେ କଟାଯାଇଥିବା ବାଇଗଣ କୁ ସେଥିରେ ଭଜାଯାଏ । 
  • ଶେଷରେ ସେହି ଭଜା ବାଇଗଣ କୁ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହେଇ ଆସିବା ପରେ ଦହି ରେ ମିସାଇ, ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଜିରାଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡା ମିଶାଯାଏ ।
  • ଏହାକୁ ଭାତ ବା ରୁଟି ସହ ପରଷା ଯାଇପାରେ । 
  • ଏଥର ତିଆରି ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ଦହି ବାଇଗଣ ଗିନାରେ ପରସି ଦିଅନ୍ତୁ, ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଖୁଆନ୍ତୁ....

Get free daily email updates!

Follow us!

Related Posts:

  • How To Make Prawn Curry (ଚିଂଗୁଡି ତରକାରି) Ingredients Required :Chingudi ( Prawns)- 500gmAloo (Potato) – 300gmPiaja (Onion) -150 gmAda (Ginger) – 30 gmRasuna (Garlic)- 30 gmSukhila Lanka( Dry Chili) – 2 pcs( as per taste)Haladi Gunda ( Turmeric Powder) – 2 tspDhan… Read More
  • କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ପଖାଳ ଭାତ ପଖାଳ ଭାତ : ଭାତରେ ପାଣି ମିଶାଇ ତିଆରି କରାଯାଉଥିବା ପଖାଳ ଏକ ନିତିଦିନିଆ ସୁସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ । ଏହା ଖରା ଦିନରେ ଦେହରେ ତାତି କମାଇବା ପାଇଁ ତଥା ପେଟ ଗରମ ଓ ଦେହରେ ପାଣି କମିଯିବା ଭଳି ରୋଗର ପ୍ରତିକାର ନିମନ୍ତେ ଏକ ଉପାଦେୟ ଖାଦ୍ୟ । ପାଣି ଯୁକ୍ତ … Read More
  • କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ବାଇଗଣ ଦହି ବାଇଗଣ : ଦହି ବାଇଗଣ ଏକ ପାରମ୍ପାରିକ ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ଦହିରେ ଭଜା ବାଇଗଣ ମିଶାଇ ତିଆରି କରାଯାଇଥାଏ । ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : ଦହି ବାଇଗଣ ମସଲା  ଗୋଟା ସୋରିଷ ଭ୍ରୂଷଙ୍ଗ ପତ୍ର ରସୁଣ ଛେଚା ଲଙ୍କା ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଲୁଣ ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ପ୍ରଣା… Read More
  • How To Make Crab Curry ( କଙ୍କଡ଼ା ତରକାରୀ) Ingredients Required : 1) Crab - 1 Kg ( Prefer medium size of 200gm each ) 2) Onion- 200gm 3) Mustard oil- 200gm 4) Ginger- 80gm 5) Garlic- 80gm 6) Red chilly- 5-6 pieces 7) Tomato- 1 big size 8) Coriander leaves- 2 spoo… Read More
  • କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଖିରି/କ୍ଷୀରି ଖିରି /କ୍ଷୀରି : 'ଖିରି /କ୍ଷୀରି ' ଏକ ପାରମ୍ପାରିକ ଦକ୍ଷିଣ ଏସୀୟ ଖାଦ୍ୟ । ଏହାକୁ ଚାଉଳ ବା ଭଙ୍ଗା ଗହମକୁ କ୍ଷୀରରେ ଫୁଟାଇ ସେଥିରେ କେସର, ଗୁଜୁରାତି, କିସମିସ, କାଜୁ, ପିସ୍ତା ବାଦାମ ବା ଆଲମଣ୍ଡ ଆଦି ପକାଇ ତିଆରି କରାଯାଇଥାଏ । କ୍ଷୀରି ୨,୦୦୦ ବର୍ଷ ତଳେ ଜଗନ୍ନାଥ… Read More

0 comments:

Post a Comment