async='' କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ପଖାଳ ଭାତ ~ OdiaInfo.In

Thursday, April 7, 2016

କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ପଖାଳ ଭାତ


ପଖାଳ ଭାତ :

ଭାତରେ ପାଣି ମିଶାଇ ତିଆରି କରାଯାଉଥିବା ପଖାଳ ଏକ ନିତିଦିନିଆ ସୁସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ । ଏହା ଖରା ଦିନରେ ଦେହରେ ତାତି କମାଇବା ପାଇଁ ତଥା ପେଟ ଗରମ ଓ ଦେହରେ ପାଣି କମିଯିବା ଭଳି ରୋଗର ପ୍ରତିକାର ନିମନ୍ତେ ଏକ ଉପାଦେୟ ଖାଦ୍ୟ । ପାଣି ଯୁକ୍ତ ଏହି ଭାତକୁ ପଖାଳ କୁହାଯାଏ ଓ ଏହାର ପାଣିକୁ ତୋରାଣି କୁହାଯାଏ । କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ  ଦହି ପଖାଳ ଭାତ.......

ଆବଶ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ :

·        ଭାତ (୧ପାତ୍ର)

·        ପାଣି (୨ ପାତ୍ର)

·        ଦହି (୧ କପ)

·        ସୋରିଷ (୧ ଚାମଚ)

·        ଭୃଷଙ୍ଗ ପତ୍ର (୧୦ ଟି)

·        ଲୁଣ (ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ)

·        ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା (୧ ଟି)

·        ଆମ୍ବକଷିଆ ଅଦା ଛେଚା (ଅଳ୍ପ)


·        ତେଲ (୧ ଚାମଚ)

ପ୍ରଣାଳୀ :

  1.      ପଖାଳ ଭାତ ପାଇଁ ୧ ପାତ୍ର ଭାତରେ ୨ ପାତ୍ର ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ । ଯଦି ବାସି ପଖାଳ କରିବା ପାଇଁ ଚାହାନ୍ତି ତାହାଲେ   ଭାତରେ ପାଣି ମିଶାଇ ୬ ରୁ ୮ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ରଖିବେ ।
  2.     ଗୋଟିଏ କଡେଇକୁ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ବସାନ୍ତୁ, ଗରମ ହେଲା ପରେ ୧ ଚାମଚ ତେଲ ପକାଇ ସେଥିରେ ୧ ଚାମଚ ସୋରିଷ, ଭୁର୍ସଙ୍ଗ ପତ୍ର , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଭାଜି ଦିଆନ୍ତୁ ।  ସେଥିରେ ଅଧ କପ ପାଣି ପକାଇ ଅତି ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ କିଛି ସମୟ ରଖି ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ 
  3.      ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ସେଥିରେ ଦହି , ଛେଚା ଅଦା , ପଖାଳ ଭାତକୁ ଭଲରେ ମିଶାଇ ସେଥିରେ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ 
  4.      ଏଥର ତିଆରି ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ଦହି ପଖାଳ, ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଖୁଆନ୍ତୁ....

Get free daily email updates!

Follow us!

Related Posts:

  • କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ଦହି ପଖାଳ ଭାତ ପଖାଳ ଭାତ : ଭାତରେ ପାଣି ମିଶାଇ ତିଆରି କରାଯାଉଥିବା ପଖାଳ ଏକ ନିତିଦିନିଆ ସୁସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଓଡ଼ିଆ ଖାଦ୍ୟ । ଏହା ଖରା ଦିନରେ ଦେହରେ ତାତି କମାଇବା ପାଇଁ ତଥା ପେଟ ଗରମ ଓ ଦେହରେ ପାଣି କମିଯିବା ଭଳି ରୋଗର ପ୍ରତିକାର ନିମନ୍ତେ ଏକ ଉପାଦେୟ ଖାଦ୍ୟ । ପାଣି ଯୁକ୍ତ … Read More
  • How to Make Bela Pana Bela Pana is one of the drink mainly prepared in Odia Pana Sankranti or Maha Bishuba Sankranti. This day also known as the Odia New Year. Here we are discussing about the preparation of Bela Pana or How to make Bela Pa… Read More
  • Makka Masala Recipes Makka Masala is a very yummy dish prepared to serve with Roti. Let us Know how to make Makka Masala in home. How To Prepare Makka Masala : INGREDIENTS :   Makka ( Corn ) – 1 Kg Tamato ( Tomato) -100 grm … Read More
  • How To Make Gajar Halwa (ଗାଜର ହାଳୁଆ) ସାମଗ୍ରୀ:-          ଗାଜର (୨୫୦ ଗ୍ରାମ)      କ୍ଷୀର (୨୫୦ ଗ୍ରାମ)     ଚିନି (ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ)     ଗୁଆ ଘିଅ (୬ ଚାମଚ)     କାଜୁ ଓ କିସମିସ (୧୦୦ ଗ୍ରାମ) … Read More
  • How To Make Chicken Biriyani Do you want to know How to make Chicken Biriyani at your Home ? Then here in New Odisha we have given step by step preparation of Chicken Biriyani, so that it will easy for you to cook or serve Chicket Biriyani at your… Read More

0 comments:

Post a Comment