async='' How To Make Gajar Halwa (ଗାଜର ହାଳୁଆ) ~ OdiaInfo.In

Thursday, November 5, 2015

How To Make Gajar Halwa (ଗାଜର ହାଳୁଆ)






ସାମଗ୍ରୀ:-
  •          ଗାଜର (୨୫୦ ଗ୍ରାମ)
  •      କ୍ଷୀର (୨୫୦ ଗ୍ରାମ)
  •     ଚିନି (ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ)
  •     ଗୁଆ ଘିଅ (୬ ଚାମଚ)
  •     କାଜୁ ଓ କିସମିସ (୧୦୦ ଗ୍ରାମ)
  •     ଗୁଜିରତି (୫ ଟି)

ପ୍ରଣାଳୀ:-
  Ø  ଗାଜରର ଚୋପା ଛଡାଇ ତାକୁ  ସରୁ ସରୁ କରି କାଟିଦିଅନ୍ତୁ 
  Ø           ତାର ରସକୁ ଚିପୁଡି ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ଅଲଗା କରି ରଖନ୍ତୁ 
  Ø       ଏବେ ଗୋଟିଏ କଡେଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ବସାନ୍ତୁ , ସେଥିରେ ୪ ଚାମଚ ଘିଅ , ଗୁଜୁରାତି          ପକାଇ ୧ ମିନିଟ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଗାଜର ପକାଇ ୧୦ ମିନିଟ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।
  Ø              ତାପରେ ସେଥିରେ ଗାଜରର ରସକୁ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।
  Ø               ଆଉ ଗୋଟିଏ ଜାଗାରେ କ୍ଷୀରକୁ ୧୫ ମିନିଟ ପାଇଁ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।
  Ø        ଏବେ କ୍ଷୀରକୁ ଗାଜର ସହ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ , ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ  ଚିନି ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଭଲରେ ଗୋଳାଇ ୫ ମିନିଟ ପାଇଁ ସିଝିବା ପାଇଁ ଛାଡିଦିଆନ୍ତୁ ।
  Ø   ଆଉ ଏକ କଡେଇକୁ ମାଧ୍ୟମ ଅଞ୍ଚରେ ବସାଇ ୨ ଚାମଚ ଘିଅ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ କାଜୁ ଓ              କିସମିସକୁ ପକାଇ ଭଲରେ ୨ ମିନିଟ ପାଇଁ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  Ø          ଏବେ କାଜୁ ଓ କିସମିସକୁ ଗାଜରରେ ମିଶାଇ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କରିଦିଅନ୍ତୁ ।
  Ø         ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲା ପରେ ବାଢନ୍ତୁ ଗାଜର ହାଳୁଆ.

Get free daily email updates!

Follow us!

0 comments:

Post a Comment